Bém se rázně distancoval od kauzy Opencard: Vinni jsou Svoboda s Hudečkem

18.10.2013 18:27

Někdejší pražský primátor Pavel Bém se ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz distancoval od viny za současné pokutování hlavního města a pražského dopravního podniku Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Bém se rázně distancoval od kauzy Opencard: Vinni jsou Svoboda s Hudečkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Prahy Pavel Bém

„Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl o tom, že Magistrát hlavního města Prahy (MHMP) a Dopravní podnik hlavního města Prahy (DP) se dopustily porušení zákona při zadávání veřejných zakázek v kauze Opencard. MHMP a DP dostaly pokutu 600 a 500 tis. Kč za to, že v rozporu se zákonem zadaly v jednacím řízení bez uveřejnění, tedy tím nejméně transparentním způsobem, zakázku firmě Haguess, kterou zvýšily neopravněné náklady za provoz a podporu kartového centra 7,5x oproti původním nákladům,“ rekapituluje Pavel Bém ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz poslední vývoj celé kauzy.

Svou vinu přitom rozhodně odmítá: „Rád bych se absolutně od těchto pochybení distancoval,“ pokračuje a původce hledá v současném a minulém vedení hlavního města. „Jsou v plném rozsahu politickou nezodpovědností a manažerským selhaním bývalého primátora Svobody a pražské TOP 09 v čele s panem primátorem Hudečkem a paní radní Vorlíčkovou. Oni byli ti, kteří nejenom že v rozporu s právními stanovisky a posudky zrušili otevřené výběrové řízení, ale rovněž zadali v rozporu se zákonem zakázku 'z ruky' firmě Haguess,“ pokračuje exprimátor.

„To je také obsahem vyšetrovaní Policie ČR a obvinění celé Rady hlavního města Prahy v čele s exprimátorem Svobodou. S působením bývalého vedení města před rokem 2010 to nemá absolutně nic společného,“ uzavírá Pavel Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…