Benešová: Nadávají mi, že mám skončit v hrobě. Nová covidová bomba

23.02.2021 9:56

V létě loňského roku předseda vlády Andrej Babiš (ANO) říkal, že je Česká republika „best in covid“. Dnes máme přes 19 tisíc úmrtí spojených s nemocí covid-19. Jen v první den tohoto týdne zemřelo 207 lidí Testy odhalily více než 11 200 nově nakažených lidí. Ministryně spravedlnosti za hnutí ANO Marie Benešová varuje, že další covidová bomba tiká ve věznicích. Prozradila také, co jí někteří lidé píšou do e-mailu. Posílají ministryni do hrobu.

Benešová: Nadávají mi, že mám skončit v hrobě. Nová covidová bomba
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová varuje, že v českých věznicích může tikat covidová bomba. Aby neexplodovala, požádala předběžně o pomoc armádu a policii. Informuje o tom MF Dnes. „Je to pro případ, že by se nákaza ve věznicích rozrostla do monstrózní velikosti,“ řekla Benešová.

V obecné rovině konstatovala, že se v koronavirových časech těžko plánují i soudní jednání.

„Principiálně v této době nemůžete skutečně předvídat nic. Všichni se nás ptají, jaké máte plány, co s tím chcete dělat, ale plánovat nemůžete nic. Lze jen odhadovat podle prvotních zkušeností. Jsme v situaci, kterou nikdo nezažil,“ uvedla ministryně.

Osobně si ale nepřipouští, že by mohla onemocnět covidem a že by to pro ni samotnou mohlo mít fatální následky.

„Nepřipouštím si to. Co se má stát, to se stane. Minulou sobotu mi zemřela dlouholetá kolegyně a kamarádka na koronavirus, a to byla jen o dva roky starší. Takové zprávy vás zasáhnou, ale musíte se s tím naučit žít,“ řekla.

Řada lidí prý Benešové píše neveselé e-maily a nadávají nejen jí, ale vládě jako celku, že pandemii nezvládá a dělá to blbě. „Podle jedné výhrůžky bych také měla být už dávno v hrobě,“ prozradila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…