Benešová i Huml budou na kandidátkách ČSSD

23.08.2013 19:29

Předsednictvo ČSSD potvrdilo stranické kandidátky pro předčasné volby do sněmovny podle nominací z krajů. Schválilo i výjimku pro kandidaturu dvou nestraníků - ministryně spravedlnosti a někdejší místopředsedkyně strany Marie Benešové a poslance Stanislava Humla. Po jednání vedení strany to řekli předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc a místopředseda strany Michal Hašek.

Benešová i Huml budou na kandidátkách ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Vedení strany se podle Tejce dlouho zabývalo také předvolební kampaní a prioritami strany. "Tím hlavním leitmotivem podle nás musí být návrat ke státu, který funguje. To je věc, která tady v minulých letech byla podceňována," uvedl Tejc. Podle informací ČTK by hlavním volebním heslem strany mělo být: "Prosadíme dobře fungující stát".

Benešová, která ve straně skončila kvůli angažmá ve vládě Jiřího Rusnoka, bude na pátém místě ústecké kandidátky. Huml, jenž byl před třemi lety zvolen do sněmovny za VV, ale následně přešel do poslaneckého klubu ČSSD, figuruje na 12. příčce středočeské kandidátky.

"Potvrdili jsme všechny lídry, které kraje schválily. Jsem rád, že se respektovala vůle jednotlivých regionů a v tomto smyslu jsem s tím jednáním spokojen," dodal Tejc. Definitivně má kandidátky schvalovat v sobotu ústřední výkonný výbor strany, který by měl také zveřejnit její programové desatero.

ČSSD své lídry ohlásila už minulý týden, v uplynulých dnech je schvalovaly kraje. V čele pražské kandidátky bude odborový předák Jaroslav Zavadil, předseda strany Bohuslav Sobotka opět povede kandidátku na jihu Moravy. Mezi lídry budou i čtyři hejtmani, většinu krajských kandidátek ale povedou poslanci. Jen v Pardubickém kraji bude lídrem strany starosta Holic Ladislav Effenberk.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…