Berlín: Někdo chrstnul ženě kyselinu do obličeje. A že byl útok autem náhoda? Nezdá se...

28.02.2017 15:27

Jen těžko uvěřitelné útoky se odehrávají v Německu. Dosud neznámý útočník nastříkal v noci na úterý 27leté ženě kyselinu do tváře. K incidentu došlo v Berlíně ve čtvrti Friedrichshain. A nešlo o první útok. Píše o tom server Novinky.cz.

Berlín: Někdo chrstnul ženě kyselinu do obličeje. A že byl útok autem náhoda? Nezdá se...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Ten uvádí, na základě informací německého deníku Die Zeit, že od prosince loňského roku šlo o pátý útok kyselinou. Tentokrát šlo o útočníka na kole, kdy na ženu vystříkl kyselinu prostřednictvím vodní pistole. Žena skončila se zraněním oka na speciální oční klinice. 

Cyklisty byli i útočníci, kteří napadli ženy v minulosti – začátkem ledna byla poraněna kyselinou sedmadvacetiletá žena v sousední čtvrti Prenzlauer Berg, v prosinci muž na kole napadl tři ženy v dalších částech německého hlavního města. V jednom případě policie zjistila, že šlo o kyselinu sírovou. Zda spolu případy souvisí, policie teprve prověřuje.

Původní text ZDE.

V Berlíně shodou okolností dnes ráno a dopoledne zasahovala německá policie proti radikálním islamistům. Jak uvádí server The Guardian, prohledala především místa spojená s činností mešity ve čtvrti Moabit. Tu navštěvoval mimo jiné Tunisan Anis Amri, jenž spáchal teroristický útok na berlínský vánoční trh vloni v prosinci. 

Mešitu provozoval spolek Fussilet 33. Jeho činnost zakázal soud na návrh města už v polovině února. Razie se zúčastnilo kolem 460 policistů. Jak uvádí média, dnešní zákrok sloužil mimo jiné k zabavení majetku spolku. Německé úřady si vyžádaly u příslušné banky také výpisy z konta za posledních šest měsíců. Prý se tu totiž vybíraly peníze na financování terorismu. 

Podle vyšetřovatelů se v mešitě měli setkávat radikálové, připravení páchat násilné činy. Měla totiž fungovat jako náborové středisko pro vyslání islamistů do bojů na Blízkém východě. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …