Bezpečnostní rada probere pochybnosti kolem armádních zakázek

04.06.2018 6:10

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu dnes ráno probere pochybnosti kolem armádních zakázek. Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) médiím nedávno sdělila, že její inspekce zjistila u některých dosud neukončených tendrů závažná pochybení. Obrátila se proto na Vojenskou policii.

Bezpečnostní rada probere pochybnosti kolem armádních zakázek
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Pochybnosti Šlechtové se týkají nákupu radarů od Izraele za 3,5 miliardy korun či víceúčelových vrtulníků. Obě zakázky připravovala obrana za vedení jejího předchůdce a současného ministra zahraničí v demisi Martina Stropnického. Potíže podle ministryně jsou i s dalšími tendry. Šlechtová v souvislosti se zakázkami naznačila, že by mohla být souvislost s jejím postupem v otázce zakázek a s novinovými články, které ji kritizovaly. Ministryně zprávy v novinách označila za mediální útok. V souvislosti se sestavováním nové vlády se spekuluje, že pozice Šlechtové je ohrožena.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…