Bílí koně a Jaromír Jágr. Server přináší informace o údajném obírání státu

07.02.2015 20:35

Server Lidovky.cz přináší informace o kauze, kde měla síť nastrčených firem obírat stát o nemalé peníze na daních, přesněji řečeno na vratkách DPH. Padlo i jméno Jaromíra Jágra. Policii se podařilo získat informace i s pomocí odposlechů, ačkoli se sledované osoby snažily dávat si pozor.

Bílí koně a Jaromír Jágr. Server přináší informace o údajném obírání státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Muž, jenž údajně na Kladensku řídil firemní bílé koně, kteří získávali peníze od státu na vratkách DPH, zemřel. Přesto policie obvinila na tři desítky osob. Server upozornil na to, že se aktéři snažili vyhýbat telefonickým hovorům, z čehož lze dovodit, že si byli vědomi toho, že jejich jednání nebylo zcela čisté.

"Přesto všechno ale i odposlechnuté hovory nabídly policistům cenná vodítka, která je nasměrovala až k Lubomíru Rysovi, v hokejové komunitě známém pod přezdívkou Čužák. Jde o bývalého tajemníka Jaromíra Jágra a známou kladenskou figuru," píše server.

Další hlavou organizace fiktivních firem měl být i podnikatel Ivan Štípek, který úkoloval další členy, pana Rysa nevyjímaje. Bývalý tajemník Jaromíra Jágra se ale odmítá k čemukoli vyjadřovat, ačkoli podle policie měl na Štípkovo přání rušit firmu, kterou začal kontrolovat finanční úřad.  

Podnikatelé "bílí koně" pak policii tvrdili, že jen podepisovali papíry, které ani nečetli, případně si chodili pro peníze do banky. Ty si ale nenechávali, odevzdali je údajně do gangu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…