Blíží se další vládní rebelie? ODS schází vize, říká ministr Kuba

10.09.2012 8:59

Přijde doba, kdy budou voliči vzpomínat, co jim přinesla současná vláda premiéra Petra Nečase. Je velmi pravděpodobné, že si vybaví úsporné škrtací balíčky, které prochází sněmovnou z roku na rok. Ministr průmyslu Martin Kuba (ODS) tuto skutečnost považuje za velmi nešťastnou a volá po tvorbě pozitivního plánu, který by zemi prospěl i za pět či deset let.

Blíží se další vládní rebelie? ODS schází vize, říká ministr Kuba
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

V tuto chvíli se zdá, že se premiéru Petru Nečasovi (ODS) podaří urovnat spor o vyšší DPH s rebely ve vlastní straně v čele s Petrem Tluchořem. V nejsilnější vládní straně přesto přetrvává hořkost, kterou za nespokojené vyjádřil ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Straně podle jeho názoru schází silná pozitivní vize, která by oslovila voliče. Zprávu přináší dnešní MF Dnes.

Kritika v ODS sílí. Kvůli kongresu?

„Neměli bychom rezignovat na své dlouhodobé vize a povyšovat nad ně aktuální cíle, jestli má HDP vzrůst o 0,1 nebo 0,2 procenta. To je hloupá debata,“ řekl včera MF DNES ministr průmyslu Martin Kuba. „ODS má ve vládě nést svoje věci a neomezovat se na debaty o vybalancování rozpočtu. Měli bychom prosazovat něco navíc, koncepční a strukturální změny, které určí, jak bude země vypadat za pět deset let,“ říká Kuba.

Hlas ministra Kuby není ani zdaleka prvním, který volá po stanovení jakéhosi pozitivního plánu. Rozčarování nad současnou politickou situací vyjadřují např. i kandidáti na hejtmana, kteří se zlobí, že si strana sama vnitrostranickými spory ničí předvolební kampaň před krajskými a senátními volbami. Svou roli jistě hraje i blížící se kongres ODS, na kterém chce ministr Kuba kandidovat na post místopředsedy strany. Na křeslo nejvyšší ale podle vlastních slov zatím nepomýšlí.

Přispěje další vládní snažení i výsledek připravovaného kongresu ke zlepšení obrazu ODS? Současný obraz strany u voličů se zdá být neradostný. Lidé si mimo balíčků mohou vzpomenout také na aféry exministra Drobila, Kocourka, či minstra Vondry.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…