Bouchne to veřejnými nepokoji... Babiš oznámil, že jde za komunisty a Okamurou, a už to lítá

10.04.2018 21:27

Prezident Miloš Zeman doporučil premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO), aby pokračoval v jednání o nové vládě s SPD a komunisty. Babiš to oznámil novinářům po večerní schůzce s hlavou státu v Lánech. Pochopitelně tato zpráva nenechala v klidu opoziční politiky, kteří již na sociální sítě vyslali své reakce.

Bouchne to veřejnými nepokoji... Babiš oznámil, že jde za komunisty a Okamurou, a už to lítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Prezident Zeman bohužel nepřekvapil a pokračuje doba hájení Babiše v jeho režii. Nepřekvapuje ani snaha M. Zemana vtáhnout do vlády extremistické hnutí SPD, kterému prezident vděčí za hlasy v prezidentské volbě. Totéž platí i u komunistů,“ napsal na svém twitterovém účtu předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Podobně reagoval šéf občanských demokratů Petr Fiala, který poznamenal, že neformální koalice ANO, KSČM a SPD funguje již od vyhlášení voleb, přičemž prezidenta Zemana označil za jejího hlavního architekta. „Není proto nic překvapivého na tom, že ji preferuje i nadále. Je na Andreji Babišovi, zda chce převzít zodpovědnost za vládu s extremisty a s komunisty,“ vzkázal přes twitter Fiala.

Se svou trochou do mlýna se přidal levicový akvitista a donedávna ještě člen ČSSD Jakub Patočka. „Výsledek dnešního jednání na Hradě beru jako potvrzení teze, o které se snažím už pár týdnů -- prozatím se zdá, že marně -- přesvědčit všechny odpůrce Androše Zembiše: jediná, ač nesnadná, cesta k úspěchu vede přes co nejradikálnější snahu o izolaci Okamurových nácků.“

„Extremisté z SPD ve vládě by poškodili reputaci ČR v Evropě. Pokud s nimi Andrej Babiš bude vyjednávat, potvrdí, že mu nejde o práci pro lidi, ale jen a pouze o funkci premiéra,“ uvedl na twitteru předseda ČSSD Jan Hamáček.

Někdejší poslanec KDU-ČSL Ivan Gabal se obává toho, že pokud se dá dohromady Babišovo hnutí ANO, komunisti a SPD, dojde k nepokojům. „Podle předpokladů: Mají odpovědnost, nemají řešení, ani alternativního kandidáta. Oba přitom vědí, že extrémistická koalice bouchne veřejnými nepokoji. Zeman ale věří, že to odnese Babiš, a AB nemá jinou variantu, než v tom namočit MZ,“ uvedl Gabal na Facebooku.

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk stejně jako Gabal očekává, že nespokojení občané vyjdou opět do ulic. „Zdá se, že si pan prezident s panem premiérem objednávají opravdu velké demonstrace. Pak samozřejmě rozjedou teorii o "českém majdanu". Máj nebude lásky čas,“ napsal na Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…