Bradáčová zveřejnila platy na VSZ, bere 108 tisíc

08.02.2013 15:30

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová pobírá plat 108 200 korun měsíčně. Zveřejnila to na webu VSZ spolu s platy ostatních zaměstnanců. Bradáčová tím reagovala na žádost neznámého občana, který chtěl znát výši platů tohoto úřadu.

Bradáčová zveřejnila platy na VSZ, bere 108 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Bradáčová zveřejnila mzdy několika desítek zaměstnanců pražského vrchního zastupitelství v abecedním pořadí včetně svého vlastního. Žádost o tuto informaci byla podána v polovině ledna.

Zveřejňovat mzdy přikazuje zákon o svobodném přístupu k informacím. Podle Nejvyššího správního soudu, který otom rozhodoval před dvěma lety, má přednost před právem na ochranu osobnosti.

Problémy okolo zveřejňování platů vznikly například na Pražském hradě nebo na některých ministerstvech Tam se ukázalo, že někteří náměstci pobírají vyšší mzdu než šéfové jejich resortů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…