Brněnský primátor poslal prosbu do nebes, Krnáčová se obrátila na Pražany

02.12.2014 19:49

Ledovka ochromila Česko. Doprava v Praze, Brně či Olomouci je do značné míry ochromena. Nadvládu drží počasí. V úterním Interview ČT24 se s primátorkou a primátory třech jmenovaných měst řešila aktuální situace. V Brně prý s obrovským celonočním úsilím udrželi v provozu páteřní linky, takže si vedou líp než u Českých drah. Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) vyslala prosbu ke všem Pražanům.

Brněnský primátor poslal prosbu do nebes, Krnáčová se obrátila na Pražany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj - ilustrační foto

Olomoucký primátor Antonín Staněk (ČSSD) ve vysílání ubezpečoval, že město dělá všechno, co může, ale ledovka zatím vyhrává. V podobném duchu se vyjádřil i brněnský primátor Petr Vokřál (ANO). „Dopravní situace je částečně stabilizovaná. Našemu dopravnímu podniku se naštěstí podařilo udržet v provozu páteřní linky, a to tím, že se pracovalo celou noc," prohlásil Vokřál. Nejhorší situace je prý v trolejbusové dopravě, ale zde alternují autobusy. Stejně jako Staněk dal i Vokřál jasně najevo, že na tuto situaci nebylo možné se připravit na sto procent.

Prosba do nebes

„Je to kritická situace, já se Brňákům omlouvám, ale prosím je o trpělivost a pochopení," pokračoval primátor. Brno si prý ale ještě vede dobře v porovnání se situací panující např. u Českých drah. „Já bych chtěl apelovat tam nahoru, aby se trochu oteplilo, byť ta situace podle předpovědi není úplně příznivá," pronesl primátor. Pokud lidé nemusí nikam vycházet, udělají lépe, když vycházet nebudou. Těmito slovy Vokřál své vystoupení uzavřel.

Jako poslední se vyjádřila primátorka hl. města Adriana Krnáčová (ANO). Ta na úvod poznamenala, že podle zpráv meteorologů se má od zítřka oteplovat, což je dobré. I nadále ale bude probíhat monitoring situace. „Máme prosbu na občany Prahy, aby v současné době nenavštěvovali parky, protože kvůli námraze hrozí, že se budou vyvracet stromy. Tato situace je velmi nebezpečná," prohlásila Krnáčová.

Primátorka má také za to, že město situaci zvládá, protože ve většině případů se Pražané dostali tam, kam potřebovali, byť se zpožděním. Na informační lince zaznělo asi 350 dotazů, na které je průběžně odpovídáno. V tuto chvíli prý také vše zvládá pražská záchranná služba. „Paradoxně policie hlásila snížení nehodovosti," dodala Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…