Brusel tlačí na ČR: No tak si ty uprchlíky vezměte, když jste to slíbili!

08.11.2016 8:52

Evropská komise dál trvá na tom, aby naše země přijímala imigranty. A to v souvislosti s tím, že do Itálie za prvních deset měsíců letošního roku dorazilo přes 155 000 žadatelů o azyl. Tedy více, než za celý loňský rok. Eurokomisař pro migraci a vnitřní záležitosti Dimitris Avramopulos proto vyzval země Visegrádské čtyřky (Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko), aby se zapojily do schváleného programu přerozdělování migrantů. Zároveň ostatní unijní země vybídl, aby v tomto programu pokračovaly. Eurokomisař to napsal v dopise členským státům EU, o kterém v pondělí informovala italská tisková agentura ANSA. Informoval o tom server Echo24.

Brusel tlačí na ČR: No tak si ty uprchlíky vezměte, když jste to slíbili!
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Jak server napsal, Avramopulos na členy EU opakovaně naléhá, aby více podpořili realizaci loni schváleného přerozdělení 160 000 osob, které o azyl požádaly v Itálii a v Řecku. Země ze střední a východní Evropy ale plán „přerozdělování podle kvót“ od počátku odmítaly. Dvouletý program je nyní za polovinou a země EU celkově převzaly ani ne 6000 osob.

Anketa

Jste pro setrvání České republiky v NATO?

10%
90%
hlasovalo: 9649 lidí

Celý text je ZDE

Pomoc střední Evropy by podle eurokomisaře umožnila předejít „logistickým problémům v Itálii a v Řecku“. Právě zde většina uprchlíků pocházejících nejčastěji z Afriky a Blízkého východu vstupuje na půdu Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…