Bulvár: Tak Kalousek vymyslel trafiku za 350 tisíc pro Ivana Fuksu

23.07.2013 8:13

Miroslav Kalousek jako ministr financí postavil trafiku, píše bulvár. Nejednalo se však o žádný manuální výkon, ale o rozhodnutí zřídit nové místo ve vedení Českého Aeroholdingu. Právě na tuto pozici byl následně dosazen Kalouskův bývalý náměstek a odstoupivší rebel ODS Ivan Fuksa.

Bulvár: Tak Kalousek vymyslel trafiku za 350 tisíc pro Ivana Fuksu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Také se Kalousek omluvil přítomným novinářům za svou občasnou prchlivost

Poslanci ODS, kteří nesouhlasili s daňovým balíčkem, měli podle názoru vyšetřovatelů i tisku být „rozmístěni“ do různých rad státních podniků, a výměnou za to se vzdát mandátu. V případě Ivana Fuksy však byla situace o to složitější, že ve vedení Českého Aerohodlingu, kam měl být přesunut, žádné volné místo nebylo. Ministr Miroslav Kalousek mu jej tedy vytvořil.

Představenstvo Českého Aeroholdingu v té době mělo předsedu a dva místopředsedy. V notářském zápisu se však podle deníku Blesk lze dočíst, že Kalouskovo ministerstvo si uvědomilo, že potřebuje ještě třetího místopředsedu. Zřídilo tedy nový post a na něj byl obratem jmenován exposlanec Fuksa.

Za vysedávání v představenstvu dostával Fuksa měsíčně 350 tisíc korun. Podle ministerstva však zřízení nové pozice bylo nevyhnutelné. „Vyžadovala si to příprava na privatizaci ČSA a také příprava druhé letové dráhy. O možnost rozšíření požádal předseda představenstva už na konci loňského srpna,“ vysvětluje bývalý mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…