Bulvár píše o Martě Kubišové: Musí pracovat, z důchodu by nevyžila

07.06.2013 10:08

Zpěvačka Marta Kubišová má i rok po sedmdesátce plný pracovní diář. Nutí ji k tomu prý i fakt, že jako důchodkyně by bez příjmů z umělecké činnosti nejspíš měla velké finanční těžkosti. Proto se podle bulváru smiřuje s tím, že zemře na jevišti - tedy při práci.

Bulvár píše o Martě Kubišové: Musí pracovat, z důchodu by nevyžila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Kubišová

Před deseti lety zpěvačce vyměřili důchod 8146 korun. Proto se rozhodla, že bude, dokud to půjde, pokračovat v umělecké činnosti, která jí umožňuje vydělat si přece jen o něco více. „Ta částka se mnou otřásla. Kdybych nebyla pracující důchodce, tak si vůbec neumím představit, jak bych to všechno finančně zvládla,“ ocitoval zpěvačku bulvární server Ahaonline.cz.

Kubišová byla nucena na dvacet let přerušit svou kariéru a pracovala v různých administrativních i manuálních profesích. Ani toto stabilní zaměstnání a poctivé odvody do penzijního systému jí však nedokázaly zajistit důstojnější penzi.       

Nyní se postupně smiřuje s tím, že si bude muset na živobytí vydělávat až do konce života. Myslím, že to se mnou sekne přímo na jevišti,“ poznamenala k tomu s lehkou nadsázkou. Umožňuje jí to navíc pomáhat i své dceři Kateřině, kterou zaměstnala jako manažerku. I její dcera si totiž prošla existenčními starostmi, když delší čas nemohla sehnat žádné zaměstnání.

„Před třemi lety sháněla práci, posílala životopisy, ale nikdo se neozval. Nabídla jsem jí, že budeme rodinná firma,“ vypráví zpěvačka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…