Burkini v bazénu: Vyjádřil se doktor Macek. A také Křeček, který opět nepotěšil Šabatovou

11.07.2017 10:45

K burkinám na koupalištích, které jsou v posledních hodinách diskutovaným tématem, se vyjádřil i bývalý poslanec za ODS Miroslav Macek a zástupce veřejné ochránkyně práv Stanislav Křeček. Kauza se rozvířila poté, co se dvě ženy v tomto oděvu objevily v Aquapalaci Čestlice.

Burkini v bazénu: Vyjádřil se doktor Macek. A také Křeček, který opět nepotěšil Šabatovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Jedna rovina je rovina hygienická, druhá pak sociologicko - politická. Z hygienických důvodů by někdo mohl mít proti burkinám to, že zakrývají podstatnou část těla, tedy i případné kožní choroby, mokvající rány a podobně, což ovšem některé plavky též," zmínil Macek k celé problematice na svém webu Viditelny-Macek.cz.

Druhá rovina je pak podle něj podstatnější. "Již antika razila heslo 'V Římě buď Římanem' a z tohoto úhlu pohledu jakýkoliv úmyslný (někdy až agresivní) projev odlišnosti od místních zvyklostí ukazuje na neochotu se přizpůsobit, začlenit, akceptovat místní zvyklosti a kulturu. Následky neodporování těmto prvním symbolům vede a povede nutně k tomu, co už v leckterých koutech světa nastává," míní Macek.

Anketa

Jakou koalici doporučujete Andreji Babišovi?

77%
hlasovalo: 6962 lidí

K tomu pak ještě připojil slova Ley Vojtekové, která objevil na Facebooku. "Tak jsem právě telefonovala do Čestlic a ptala jsem se, jestli se mohu přijít vykoupat nahá (což bych samozřejmě neudělala, ale hypoteticky)," popsala Vojteková, že jí bylo řečeno, že se může přijít koupat jen v plavkách. 

"Takže vy diskriminujete nudisty?" zeptala se pak Vojteková a dozvěděla se, že nudisté mají své vyhrazené pláže. "Tak proč tam pouštíte zahalené muslimky?" zeptala se prý dále a dočkala se odpovědi, že jde o jejich plavky. "Takže mohu přijít v potápěčském neoprénu?" zeptala se pak dále Vojteková. "No, máme tady speciální bazén pro potápěče," dostalo se jí odpovědi. Když pak oponovala, že nechce plavat ve speciálním bazénu, ale se všemi ostatními v neoprénu, dočkala se už jen rozloučení. 

Původní text ZDE.

"Předepisovat někomu, jak mají vypadat jeho plavky, mně připadá hloupé. Už jsme to v minulých letech zažili... Na straně druhé ovšem náboženství, které předepisuje tvar plavek (atd. atd.) také není náboženstvím, jak mu v liberální Evropě rozumíme, ne?" zeptal se zástupce ombudsmanky Anny Šabatové Stanislav Křeček. 

Šabatová se sice prozatím k této kauze nevyjádřila, v minulosti se však postavila na stranu studentek, kterým Střední zdravotnická škola v Praze zakázala nosit na hlavě šátek, takzvaný hidžáb. Šabatová tehdy uvedla, že je diskriminační jim to na půdě školy zakazovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…