Bursík se stal 2. místopředsedou Strany zelených

25.11.2012 9:50

Martin Bursík, neúspěšný kandidát na post předsedy Strany zelených, byl zvolen jejím 2. místopředsedou. Post 3. místopředsedy obsadil Matěj Stropnický, místostarosta z Prahy 3. Rozhodli o tom delegáti na sjezdu strany v České Třebové.

Bursík se stal 2. místopředsedou Strany zelených
Foto: zeleni.cz
Popisek: Bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík

 

Na tyto funkce kandidovalo celkem 17 lidí. Zvolenými členy předsednictva jsou Dana Kuchtová, Tomáš Průša a Eva Tylová.

Bursík při oznámení své kandidatury uvedl, že Strana zelených má stabilní podporu věrných voličů, ale nedaří se jí oslovit další. "Hlavním důvodem je podle mne neviditelnost strany na celostátní úrovni, tedy neschopnost jít do tvrdého střetu s vládou v tématech, která jsou pilíři naši politiky v ochraně životního prostředí a v oblasti lidských práv," uvedl Bursík.

V sobotu však obhájil své místo v čele strany Ondřej Liška, který po svém zvolení řekl, že si přeje, aby Bursík dál pracoval pro Stranu zelených v předsednictvu. "Náš zápas byl v mnoha ohledech kultivovanější než kdykoli předtím a věřím, že je to snad důkaz, že se v politické kultuře posunujeme dále a můžeme být věrohodnější i navenek," uvedl Liška. Bursík Liškovi pogratuloval a oznámil, že bude kandidovat do předsednictva zelených.

Volba ombudsmana

Zelení vypadli z nejvyšší politiky po sněmovních volbách v roce 2010, kdy nepřekročili pětiprocentní hranici, a nedostali se tak do Sněmovny. V letošních podzimních senátních volbách uspěla v Brně bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová, která kandidovala za SZ. Zelení společně s KDU-ČSL a Pirátskou stranou podporovali také úspěšnou kandidaturu Libora Michálka v Praze 2.

Hlavním programem dnešního dne je volba ombudsmana, poté se volební sjezd strany schýlí ke konci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…