Bývalá radní se zlobí: Z koupě akcií Pražské plynárenské bude pěkný průser

15.12.2013 8:52

Zastupitelka Prahy a bývalá radní Aleksandra Udženija z ODS nesouhlasí se schváleným záměrem města koupit akcie Pražské plynárenské. Na svém facebookovém profilu proto zveřejnila ostrý komentář.

Bývalá radní se zlobí: Z koupě akcií Pražské plynárenské bude pěkný průser
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

"Další zběsilostí, kterou schválila TOP 09 s ČSSD, je nákup akcií holdingu Pražské plynárenské za 2,2 miliardy. A záměr kupovat další akcie za více než 3 mld. Takže jsme se dožili chvíle, kdy se pan Vávra z TOP 09 a pan Hulinský z ČSSD stávají odborníky na plyn," zlobí se Udženija s tím, že z toho ještě bude „pěkný průser“.

Pražští zastupitelé dali zelenou první fázi obchodu, který má přivést Pražskou plynárenskou do rukou hlavního města. Ve čtvrtek zastupitelé odsouhlasili obchod za 2,1 miliardy korun, jenž převede na Prahu 49 procent akcií od firmy E.ON v rámci Pražské plynárenské Holding.

Dvoumiliardová transakce se stane jedním ze dvou kroků, které v důsledku mají vést k ovládnutí Pražské plynárenské, která je dceřinou společností PPH. Právě této dceřiné společnosti se v posledních letech daří skvěle. Například minulý rok vykázala zisk přes 600 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…