Bývalého hejtmana ODS stíhá policie. Byl obviněn z pletich při soutěži

31.01.2013 17:47

Policie obvinila bývalého hejtmana Královéhradeckého kraje Pavla Bradíka z ODS. Viní ho z pletich při veřejné soutěži související s krajským projektem na zpracování odpadu z těžby dřeva.

Bývalého hejtmana ODS stíhá policie. Byl obviněn z pletich při soutěži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Mohu potvrdit, že náš útvar zahájil v minulých dnech trestní stíhání proti čtyřem osobám, které byly obviněny z trestného činu pletichy při veřejné soutěži a veřejné dražbě. Tato věc se týká veřejné zakázky krajského úřadu Královéhradeckého kraje,“ potvrdil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. 

Zpracování klestí po těžbě, zejména z lesů státního podniku Lesy České republiky, měla organizovat firma Silvatres, spalovat ji pak měly elektrárenské zdroje společnosti ČEZ. 

Kraj měl ve firmě mít více než poloviční podíl, a Bradík se měl stát dokonce šéfem firmy. Ta ale nikdy nezačala fungovat a do konce roku 2011 vytvořila ztrátu 19 milionů korun. Kromě Bradíka policie obvinila i bývalého radního kraje pro zemědělství Jiřího Vamberu a dva úředníky kraje. Bradík i Vambera jakoukoli vinu v celé věci odmítli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

10:05 „Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

Kdo rozdmýchal nenávist ve společnosti, která nakonec vedla k atentátu na Roberta Fica? Moderátor a …