Bývalý šéf ČEZu zakázky pro Škodu neovlivňoval, tvrdí policie

29.03.2012 16:44

Protikorupční policie odložila prověřování zakázek energetického gigantu ČEZ pro plzeňskou Škodu. Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová potvrdila, že státní zástupce již rozhodnutí policie obdržel a akceptoval je.

Bývalý šéf ČEZu zakázky pro Škodu neovlivňoval, tvrdí policie
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

Policisté se v souvislosti se zakázkami zabývali rolí Martina Romana, který stál v minulosti postupně v čele obou firem. Nepodařilo se jim ale zjistit, že by byl se Škodou majetkově propojen v době, kdy již vedl ČEZ, ani že by zadávání zakázek nějak ovlivňoval. Neprokázalo se, že by byl spáchán trestný čin, uvedla Zenklová.

Majetková účast nebyla prokázána

Protikorupční útvar se zakázkami zabýval od loňského listopadu pro podezření ze spáchání trestných činů zneužití informace a postavení v obchodním styku a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Deník MF Dnes předtím upozorňoval na možný střet zájmů Romana kvůli mnohamiliardovým zakázkám ČEZ pro Škodu.

"Prověřovalo se zadávání veřejných zakázek ze strany tehdejšího šéfa ČEZ. Nebyla prokázána jeho majetková účast ve společnostech Škoda či Škoda Holding, a. s., v době, kdy byl generálním ředitelem a předsedou představenstva ČEZ. Nepodařilo se také prokázat, že by ovlivňoval zadávání veřejných zakázek ve prospěch společnosti Škoda Holding anebo jí opatřoval jiné výhody," řekla ČTK Zenklová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…