ČR nemá na to, přijmout euro, míní šéf Hospodářské komory Kužel

27.10.2011 22:47

Podle šéfa Hospodářské komory Petra Kužela zatím Česká republika nemá na to, přijmout euro za svou měnu. Bez něj se však nedá udržitelně existovat, myslí si také ekonom.

ČR nemá na to, přijmout euro, míní šéf Hospodářské komory Kužel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropská měna euro. Ilustrační fotografie euromincí

V Událostech, komentářích na ČT se střetly dva názory na evropskou měnu. Podle šéfa Hospodářské komory Petra Kužela není udržitelné bez eura existovat. Česká republika ale zatím na to, aby ho přijala. Ekonom Tomáš Prouza si zase myslí, že to, že nemáme euro, je sice nyní dobře, ale dlouhodobě je to špatně. Politici pak prý nejsou motivovaní, aby dělali úsporné reformy.

„Je to poslední varování pro Evropu, aby začala fungovat jinak," míní Prouza o posledních událostech v Evropské unii. Podle něj případnou další ekonomickou recesi české banky ustojí. Udělají pouze několik kroků, například se navýší úroky u úvěrů nebo se omezí rizikovější úvěry.

„Všichni se obáváme, že nedosáhneme na peníze," připustil i Kužel. Jakmile na ně ale nedosáhneme, nebudeme moci konkurovat, řekl také. Konkurenceschopnost je teď pro Česko životně důležitá.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…