ČSSD dá lidovcům novou nabídku

20.12.2013 12:08

Po jednání grémia ČSSD oslovily Novinky.cz místopředsedu ČSSD Milana Chovance. Ten naznačil, že sociální demokraté navrhnou lidovcům další kompromis. Podle něj by jednání o vyřešení sporu o resort zemědělství mělo být uzavřeno do několika hodin. Zároveň naznačil, že ČSSD je připravena v případě neúspěchu jednat i přes období Vánoc.

ČSSD dá lidovcům novou nabídku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

"Z postoje lidovců jsme zklamáni, ale pan předseda Sobotka jde s pány Andrejem Babišem a Pavlem Bělobrádkem jednat o pokračování trojkoaličního projektu. Jde tam s jasnou vizí a ta vize se nějak posouvá," citují Novinky.cz Milana Chovance. Dnes odpoledne by podle něj mělo být také jasno.

Chovanec podle informací serveru Novinky.cz naznačil, že ČSSD jde na jednání s kompromisem. Přímo sice nepotvrdil, že by jim sociální demokraté byli v tuto chvíli ochotni zemědělství poskytnout, ale vyjádřil se tak, že to lze odvozovat. Tato varianta obsahuje prý předpoklad, že jmenování šéfa Pozemkového fondu by bylo v gesci všech koaličních stran. "Jednání se povedou i tímto směrem," řekl Chovanec. Tuto možnost naznačoval již před začátkem jednání i Sobotka.

Pokud se prý přece jenom dnes budoucí lídři koalice nedohodnou, budou podle Milana Chovance jednání pokračovat i přes Vánoce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…