ČSSD na Vysočině se postavila za Sobotku. Lháři, ať odejdou

02.11.2013 15:16

Sociální demokraté na Vysočině dnes velkou většinou vyslovili podporu předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi. Krajská konference vyzvala k opuštění stranických funkcí Michala Haška, Zdeňka Škromacha, Jeronýma Tejce a Milana Chovance, protože lhali o svých povolebních jednáních. Na funkce v předsednictvu ČSSD by měli rezignovat ti, kteří v neděli podpořili výzvu k rezignaci Sobotky. S usnesením novináře seznámil nově zvolený předseda krajského výkonného výboru Petr Krčál.

ČSSD na Vysočině se postavila za Sobotku. Lháři, ať odejdou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídal novinářům

Na krajské konferenci ve Větrném Jeníkově jednalo 125 delegátů. "Musím říci, že jsem v této pro nás těžké době potěšen, že se delegáti postavili tak, že prakticky jednomyslně přijali toto usnesení," řekl předseda Senátu Milan Štěch, který je senátorem na Pelhřimovsku.

Hašek, Škromach a Tejc ve čtvrtek po jednání grémia sociální demokracie uvedli, že v příštích dnech zváží svou politickou budoucnost. Hašek, který se veřejnosti omluvil za to, že o schůzce s hlavou státu opakovaně lhal, a Škromach, jenž litoval "některých ne úplně přesných informací" ze své strany, chtějí na zasedání ústředního výkonného výboru ČSSD 10. listopadu oznámit, jestli se vzdají funkcí.

Jako první k takovému kroku částečně ve čtvrtek večer přistoupil Zimola, který rezignoval na členství v předsednictvu a výkonném výboru ČSSD. Plzeňského hejtmana a místopředsedu ČSSD Chovance ale dnes ve všech funkcích podpořil plzeňský krajský výkonný výbor strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…