ČT o Vánocích: Džihád proti všem dospělým s IQ nad 72

27.12.2010 9:08

Česká televize ani na jednom ze dvou svých hlavních kanálů nenabídla o vánočních svátcích žádný film, který by mohl zaujmout dospělé. Dokonce ani od deseti večer, žasne Petr Holec v komentáři pro Reflex.cz.

ČT o Vánocích: Džihád proti všem dospělým s IQ nad 72

Čechům nejenže nevadí nejkýčovitější televizní Vánoce, ale jsou i patřičně hrdí na nonstop sérii stejných pohádek a předválečných barrandovských limonád. „Jejich dramatický rozměr trumfne snad jen 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem, v nichž staršího mistra s větším pasem zpravidla svádí armáda mladých hereček," glosuje Petr Holec v komentáři pro Reflex.cz ironicky nabízené vánoční programy Českou televizí.

Vánoce jsou samozřejmě hlavně pro děti. „Nic proti tomu. Co ale my, kteří nemáme děti? Nebo je máme, ale kolem desáté večer se u TV zase chceme stát normálními dospělými, aspoň na chvíli? Nakonec jsme to my dospělí, kdo si ČT, včetně Janečkových odměn na americké tříkolky, platíme, ne?" pochybuje Holec, že by někdo z dospělých načapal svého malého syna, jak potají běží na poštu se složenkou pro ČT.

Česká televize nabízela proti sobě úplné extrémy

„Nevím proč, ale letos o Vánocích jako by se Janeček rozhodl kdžihádu proti všem dospělým s IQ nad 72," tvrdí komentátor, který rezignoval na pořady na ČT1, z nichž se podle něj stalo „céčko" komerčních kanálů, jen za podstatně víc peněz. Smířil se s tím, že tento program je ve vánočním čase plný jen pohádek a seriálů pro děti.

Zaskočen byl ale tím, že v ČT jako by znali jen extrémy: za každou večerní pohádku na ČT 1 operní árie na ČT 2 (24.12.), koncert ze Senátu (25.12.) nebo rocková opera (26.12.). „Těžko říct, co je horší trest. A první normálnější film, tedy zábava nás pasivnějších? Na Štědrý den ani večer poté nic, proč taky?" pozastavuje se Holec.

Poslání ČT se o Vánocích se svým záměrem zcela míjelo

Dočkal se až šestadvacátého, ale to až tři čtvrtě hodiny před půlnocí. „Myslím, že nadešel čas omlátit Janečkovi definici poslání ČT, byť samozřejmě politicky typicky nedokonalou, o hlavu. A mlátit tak dlouho, dokud nezapomene na své předlistopadové období a i on nepochopí, že se poslání veřejnoprávní televize trochu změnilo. Nebo jinak: co konečně přestat posílat peníze?" navrhuje Holec.

K věci:

Štědrovečerní zprávy jsou o ničem. Lidé je ale přesto musí vidět 

Události ČT, tak hluboko jste klesly. Až na polovinu 

Drobilova aféra se sledovaností Moravce nezamávala, je před Vánoci 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…