Čaputovou, Černochovou, Nerudovou, nebo Jourovou? Anketa, kde máte skutečně na výběr

06.01.2024 21:45

Jsou inspirací pro další generace, jejich odvaha, vliv a úspěch píší historii Česka a Slovenska. Mezi nejvlivnějšími ženami roku 2023 podle ankety VOGUE CS Leaders se v kategorii politika a společnost objevila česká jména, jako je ministryně obrany Jana Černochová (ODS) či neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová. Patronkou ankety je bývalá první dáma České republiky Dagmar Havlová.

Čaputovou, Černochovou, Nerudovou, nebo Jourovou? Anketa, kde máte skutečně na výběr
Foto: Repro Vogue
Popisek: Anketa o ženu roku 2023

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39600 lidí
„Podpořte společně s námi ženy, jejichž odvaha, vliv a úspěch píší historii Česka a Slovenska. Rovné zastoupení žen a mužů ve vedoucích pozicích, ke kterému máme u nás ještě stále daleko, totiž podporuje příležitosti a šance pro všechny bez ohledu na gender, přispívá k lepší komunikaci mezi lidmi a dosahování sociální spravedlnosti a smíru ve společnosti. Buďte součástí změny, která právě dnes začíná také vaším hlasem,“ stojí v anketě Vogue Leaders: Nejvlivnější ženy 2023. 

Redakce Vogue CS a Vogue Leaders vybrala do každé z deseti kategorií pět nejvlivnějších žen, jejichž hlas zazněl na stránkách doposud vydaných čísel jejích časopisů či na weu Vogue.cz a které přispívají k růstu České republiky a Slovenské republiky. „Vogue Leaders podporuje ženy, jejichž příběhy jsou velkou inspirací pro další generace,“ dodává Michaela Seewald, CEO a vydavatelka Vogue CS.

V kategorii politika a společnost  mohou lidé vybírat mezi následujícími jmény českých a slovenských političek: slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a bývalou slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou. Z české strany pak místopředsedkyni Evropské komise pro hodnoty a transparentnost Věrou Jourovou (ANO), ministryní obrany ve vládě premiéra Petra Fialy (ODS) Janou Černochovou (ODS) nebo neúspěšnou kandidátkou na prezidentku Danuší Nerudovou, která se má v současnosti stát eurokomisařkou, má vést kandidátku STAN pro volby do Evropského parlamentu.

Patronkou ankety je oceňovaná divadelní, filmová a televizní herečka, význačná filantropka a bývalá první dáma České republiky Dagmar Havlová, která je rovněž patronkou celého projektu. „Je důležité, abychom se navzájem podporovaly a umožňovaly i druhým vyniknout,“ říká Havlová. S Michaelou Seewald se shodují v tom, že podpora žen, které stále nejsou plnohodnotně zastoupeny ve vedoucích rolích napříč společností, ať už jde o komerční podniky, neziskové organizace či veřejné instituce, je klíčová.

Obě také společně předají ceny vítězkám jednotlivých kategorií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ženy, mám vás rád, ale jsou i výjimky., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse17best , 07.01.2024 9:00:45
Díky téhle "anketě" o tom nemusím přemýšlet.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …