Časopis: Mocný Martin Roman možná skončí v ČEZu

22.08.2013 14:47

Šéf dozorčí rady ČEZ Martin Roman je pravděpodobně na odchodu z této pozice. Rozhodující schůzka Romana s ministrem financí Janem Fischerem se chystá v září, ale už nyní píše časopis Ekonom, že Roman pravděpodobně odejde, a to z vlastní vůle.

Časopis: Mocný Martin Roman možná skončí v ČEZu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

Zářijová schůzka ministra financí v demisi Jana Fischera a Martina Romana se podle týdeníku Ekonom bude týkat dalšího Romanova působení v ČEZ. Oba účastníci prý zatím ke schůzce nechtějí nic bližšího prozrazovat. Roman na dotaz týdeníku Ekonom odpověděl v SMS zprávě, že je na dovolené a k celé záležitosti se vyjádří až v září „podle aktuální situace“.

V ČEZu vládne tandem Roman-Beneš

K odvolání Martina Romana z funkce by bylo potřeba svolat valnou hromadu. Mluvčí ČEZ Barbora Půlpánová však sdělila, že žádný takový návrh z Ministerstva financí nepřišel. Z toho se také usuzuje, že případný Romanův odchod z funkce by se tedy nejspíš odehrál jako rezignace z vlastní vůle.

Server iHNed.cz píše, že Martin Roman se v posledních dvou letech stáhl do pozadí a pohybuje se prý především v zákulisí. Hlavním reprezentantem ČEZ navenek se stal jeho nástupce na postu generálního ředitele Daniel Beneš. Zdroje týdeníku Ekonom přímo z pražské centrály energetické skupiny však popisují Romanovu pozici odlišně. „Stále tady vládne tandem Roman-Beneš, který je u všech důležitých rozhodnutí,“ uvedl prý pod podmínkou anonymity zaměstnanec ČEZ na úrovni středního managementu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…