Celosvětová mobilizace muslimů! Mrazivá výzva Hamásu

10.10.2023 16:20 | Monitoring

Palestinské hnutí Hamás vyzvalo celý arabský a islámský svět k mobilizaci na podporu Gazy a označilo nadcházející pátek za den „hrdinství a oběti“. Hamás zároveň vyzval všechny Palestince na Západním břehu Jordánu, aby se postavili izraelské policii a armádě v otevřené vzpouře.

Celosvětová mobilizace muslimů! Mrazivá výzva Hamásu
Foto: z internetu
Popisek: konflikt v Palestině

Už čtvrtým dnem pokračuje střet mezi palestinským hnutím Hamás a izraelskou armádou poté, co v sobotu Palestinci z Pásma Gazy zaútočili na řadu cílů v Izraeli. Obě strany od té doby hlásí už přes tisíc mrtvých a další tisíce raněných.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52399 lidí
Hamás dnes vyzval celý arabský a islámský svět k „mobilizaci“ na podporu Gazy a označil pátek za den „hrdinství a oběti“, kdy by měli všichni muslimové vyjádřit podporu palestinskému lidu. Vyzvali také Palestince na celém Západním břehu Jordánu a v Jeruzalémě, aby se střetli se „zbabělými“ izraelskými vojáky.

„Toto je výzva našemu palestinskému lidu a masám arabského a islámského světa a lidem svobodného světa. Na pátek vyhlašujeme všeobecnou mobilizaci na podporu Jeruzaléma, Al-Aksy a bojující Gazy,“ uvedli vůdci Hamásu podle informací Daily Mail.

Zatímco Izrael dokázal leteckými údery zlikvidovat tisíce cílů Hamásu, otřesné klipy kolující po sociálních sítích ukazovaly, jak rakety a bomby vyhlazují také palestinské obytné bloky a zabíjejí stovky civilistů. Izrael také nařídil „úplné obléhání“ Gazy, čímž odřízl od elektřiny, paliva a potravin 2,3 milionu Palestinců, kteří již z větší části žili v naprosté chudobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Neschopná vláda., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 10.10.2023 17:36:48
Vypadá to, že brzy můžeme čekat od novách okupantů, kteří stále přicházejí do Evropy, válku tady. Copak politici EU nevidí vznikající nebezpečí od těchto lidí. A naše vláda, je stejně nezodpovědná. Celému světu chtějí pomáhat a brzy budeme potřebovat pomoc sami. Nikdo nám však nepomůže.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Samá duha, ale jde vám o kšefty. „Klondike v neziskovkách“. Peklo ve slovenském parlamentu, opozice řvala sprosťárny

6:04 Samá duha, ale jde vám o kšefty. „Klondike v neziskovkách“. Peklo ve slovenském parlamentu, opozice řvala sprosťárny

Slovenský parlament zažil v pátek během jednání o odvolání tamní ministryně kultury Martiny Šimkovič…