Celých 61 procent lidí neví, jaké hodnoty by měla EU hájit

10.11.2019 18:04

Společnost Kantar CZ přinesla průzkum, který odhalil vztah Čechů k EU. Ukázal také, že Češi netuší, jaké hodnoty by EU měla zastávat a jaké ideje by měla hájit.

Celých 61 procent lidí neví, jaké hodnoty by měla EU hájit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Průzkum společnost Kantar CZ ukázal, že 31 procent lidí se dívá na EU pozitivně a 31 procent společnosti hodnotí EU negativně. Oproti roku 2017 se situace zlepšila, protože před dvěma lety se se na EI dívalo pozitivně jen 19 procent lidí, zatímco 41 procent populace se na EU dívalo negativně.

Sociodemografická analýza ukazuje, že pozitivnější postoj směrem k Evropské unii mají mladí lidé, osoby s vyšším vzděláním a obyvatelé větších měst. S věkem tento přístup naopak klesá,“ dodala k tomu Česká televize.

Lidé prý navíc nemají představu, jaké hodnoty by EU měla hájit a jaké cíle prosazovat. Plných 61 procent tázaných nemá představu, jaké ideje by měla EU hájit. Jen 17 procent lidí si myslí, že by měla prosazovat ekonomické zájmy a jednotný trh. Dalších 11 procent dotázaných má za to, že základním cílem EU je vzájemná spolupráce členských států. 9 procent dotázaných má za to, že EU má prosazovat volný pohyb osob.  Podle 7 procent lidí má EU hájit svobodu a demokracii a podle 6 procent je cílem EU chránit životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…