Černochová, Pekarová... „Chtějí na Ukrajině dál vraždit?“ Klaus velmi ostře do kamer

24.03.2024 8:59 | Monitoring

Exprezident Václav Klaus se opřel do vládních političek, které zastávají pokračování války na Ukrajině, a tedy i vraždění. „Válka na Ukrajině se musí přerušit,“ řekl ve speciálním vysílání CNN Prima News.

Černochová, Pekarová... „Chtějí na Ukrajině dál vraždit?“ Klaus velmi ostře do kamer
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Václav Klaus

Válečný konflikt na Ukrajině by měl být podle exprezidenta Václava Klause „přerušen“. Uvedl příklady. „Přerušena válka byla v Koreji. Tedy tam, kde zůstala vojska Severní Koreje a Jižní Koreje a kde se 70 let nic nestalo. Podobně přerušena válka byla na Kypru,“ řekl.

„Přerušit válku je třeba za uznání statu quo, tedy ve stavu, v jakém je to dnes,“ uvedl, že těžko se válka na Ukrajině přeruší tak, že se vše vrátí na hranice před dvěma lety, to si myslet je podle něj „dětinský názor“.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53650 lidí
„Tedy přerušit se válka na Ukrajině musí. Ale jestli někdo chce radši vraždit, jako některé naše zejména političky, tak tedy very sorry, ale s tím já souhlasit nemohu,“ dodal Klaus ve speciálním vysílání ke slovenským volbám.

Zřejmě tím narážel na ministryni obrany Janu Černochovou (ODS) či na předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09), kterým opakovaně jejich iniciativu ve vojenské podpoře Ukrajiny vyčítá a jim podobné již dříve nazval „gaučovými generály“.

Podle Klause chtějí bojovat do posledního žijícího vojáka a do posledního vystřeleného granátu. „To se na mě nezlobte, to přeloženo do lidského jazyka, znamená, že chtějí, aby se nadále vraždilo. Takhle ošklivě je potřeba to říci našim některým političkám,“ řekl Klaus.

A že válka na Ukrajině skončí pouze mírovým řešením, že musí dojít k „zastavení války za každou cenu a za hledání podmínek“.

„Svět je fatálně rozpolcen na téma rusko-ukrajinského válečného konfliktu. Jedna půlka světa říká: rychle zastavme vraždění, ničení a pak jednejme. A druhá půlka – hloupě, podle mého názoru – říká: válčeme, válčeme, zabíjejme, rozbíjejme všechno, a pak někdy dopadne nějaký výsledek. Takhle je názorově rozdělen celý svět,“ poukázal na to, že kvůli tomuto odlišnému názoru přerušila česká vláda konzultace s vládou Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

no, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMarcello z Nástrojárny , 24.03.2024 9:31:32
Tak hlavně ty dvě jmenované osoby nejsou žádné političky, ale krvelačné arogantní bezdětné jalovice. Jakýkoliv mateřský pud je jím proto naprosto cizí.

|  26 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…