Černochová se v rádiu rozjela: Tohle je ještě horší než mikrovlnky!

05.12.2017 17:33

Moderátor Jan Moláček zpovídal v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu poslankyni Janu Černochovou (ODS). Dáma prý např. nepochybuje, že se předsedou komise pro kontrolu GIBS stane komunistický poslanec Radek Ondráček, který v roce 1989 stál jako policista proti demonstrantům toužícím po svobodě. Budoucí premiér Andrej Babiš si prý nemůže dovolit zlobit partnera v tiché koalici – komunisty a SPD. To se ostatně ukázalo už u Radka Kotena z SPD.

Černochová se v rádiu rozjela: Tohle je ještě horší než mikrovlnky!
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

„Tady funguje, říkejme jí skrytá, nevyslovená nebo jakkoli, dohoda mezi hnutím ANO, komunisty a SPD. Takže pokud si komunisté postavili hlavu a nechtějí vyměnit pana Vondráčka, poslanci ANO nemohou hlasovat svobodně a budou pro kandidáta hlasovat,“ je přesvědčena Černochová, která má za to, že Babiš si nemůže dovolit rozbíjet svou tichou koalici. 

„Musím říct, že z hlediska odbornosti pana Ondráčka... Tak v hodně otázkách jsem se s ním shodovala. Co se týče nedostatečného vybavení, co se týče nějakých návrhů změnit, já ho nepovažuji za mentálně nedostatečně vybaveného, to ne, ale pro mě je pan Ondráček symbolem toho minulého režimu,“ uvedla jasně.   

Reprezentantem komunistické éry je podle Černochové do jisté míry také předseda bezpečnostního výboru sněmovny Radek Koten, který se chlubil tím, že si vojenskou službu odbýval coby pohraničník v místech, kde přišlo o život mnoho lidi. Znovu šlo o lidi toužící po demokracii. To je podle Černochové mnohem horší než to, že Koten na sociálních sítích šířil nesmysly o mikrovlnných troubách a podobné jiné.    

Jako předsedkyně výboru pro obranu by se Černochová ráda věnovala např. vzdělávání mládeže v oblasti obrany. „Nikdo z nás si nepřeje, abychom zažili teroristický útok, ale štěstí přeje připraveným,“ poznamenala dáma.

Nevidí také nic špatného na tom, že si případně držení zbraní začleníme do ústavy. „Nevidím jediný důvod, proč bychom držitelům zbraní neměli dát najevo, že stát o nich ví, že za nimi stojí a je ochoten za ně bojovat třeba i proti některým návrhům Evropské komise.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…