Čerstvá čísla za období, kdy se dojednávala vláda: Babiš posílil, ČSSD klesla. Starostové a TOPka mimo

12.07.2018 16:51

Červnové volby do Sněmovny by podle modelu CVVM vyhrálo ANO se ziskem 31 procent, mírně posílilo stejně jako ODS nebo KDU-ČSL. Oslabili naopak Piráti, ČSSD a SPD. Stabilní pozici si drží KSČM. Těsně pod pětiprocentní hranicí pro zisk poslaneckých křesel byli Starostové a přes nárůst podpory také TOP 09. Výsledky dnes CVVM poskytlo ČTK.

Čerstvá čísla za období, kdy se dojednávala vláda: Babiš posílil, ČSSD klesla. Starostové a TOPka mimo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

ANO by získalo o dva procentní body více než v květnu, podle CVVM to ale není statisticky významný nárůst. Stejnou měrou se naopak snížil v době dojednávání společné vlády s ANO zisk ČSSD, která by v červnu získala podobně jako v dubnu či březnu 11 procent hlasů. Na druhé místo se tak vrátila ODS se 14 procenty, což je o jeden procentní bod více než v květnu. Čtvrtí by beze změny skončili komunisté s 10,5 procenta.

Piráti se podle modelu propadli na deset procent, což je o jeden procentní bod méně než v květnu. Jejich podpora ale podle CVVM stabilně mírně klesá už od počátku roku. Podobně SPD spadla z květnových 7,5 procenta na červnových 6,5 procenta, lidovci si naopak o půl procentního bodu polepšili na šest procent. STAN a TOP 09 by v červnu shodně získaly 4,5 procenta, pro TOP 09 to ale znamenalo meziměsíční zlepšení o 1,5 procentního bodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…