Červnové Literární noviny a Jan Trachta, Martin Hekrdla nebo Etgar Keret

24.06.2014 17:06

V LtN č. 6 najdete rozhovor Michala Komárka s Janem Trachtou, který se jako člen nevládní organizace Lékaři bez hranic účastnil deseti misí v Kongu, po zemětřesení na Haiti, v Sýrii nebo naposledy ve Středoafrické republice.

Červnové Literární noviny a Jan Trachta, Martin Hekrdla nebo Etgar Keret
Foto: literarky.cz
Popisek: Červnové literární noviny

„Ve 37 letech je jedním z nejzkušenějších českých válečných chirurgů. A nově je i zajímavým spisovatelem - za svou knihu Tichý dech, ve které vzpomíná na některé mise, získal letos cenu Magnesia Litera za Objev roku. Povídali jsme si o lékařích, psaní nebo o tom, jak se dostat k 'velkým věcem' a jestli má smysl měnit svět."

 Martin Hekrdla se v hlavním tématu čísla zamýšlí nad stále aktuálnější otázkou přistěhovalectví, kterou ale mnohé síly politicky zneužívají ke svým cílům a zakrývají „tvrdou realitu" stejně jako nad klady a zápory multikulturalismu, jehož „smrt" oficiálně vyhlásila už celá řada západních politiků.

 V čísle najdete rovněž fundovaný vhled do fenoménu Stepana Bandery z pera historika Mojmíra Grygara, rozhovor s izraelským spisovatelem Etgarem Keretem, s nímž Tereza Spencerová diskutovala o kořenech jeho povídkářského talentu, a v neposlední řadě samozřejmě i všechny tradiční přílohy, tedy Harmonii života nebo Interview, v němž naleznete rozhovory se spisovateli – českým Petrem Prouzou a norskou Kjersti Annesdatter Skomsvoldovou, od Alice Olbrichové se dozvíte, jak těžké je bojovat o kvalitu potravin a s litevským básníkem Tomasem Venclovou nahlédnete do života bývalého disidenta, který kritikou společnosti nešetří ani dnes.

Literární noviny si kromě tradiční tištěné podoby můžete předplatit také v elektronické formě pro čtečku Kindle a ve formátu PDF v internetové trafice Publero.com. Více se dozvíte na stránce http://www.literarky.cz/predplatne.

Materiál byl publikován na základě spolupráce mezi ParlamentnímiListy.cz a Literarky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…