Česká televize se dopustila faulu. Ve vysílání zaměnila dvě dámy

12.08.2014 22:25

Moderátorka Interview ČT24 Zuzana Tvarůžková udělala chybu v rozhovoru s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO), když prohlásila, že končící ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) navrhuje za svou nástupkyni Kateřinu Dostálovou. Realita je ale úplně jiná.

Česká televize se dopustila faulu. Ve vysílání zaměnila dvě dámy
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Novináři, ověřujte informace, než je pustíte do světa a poškodíte tak pověst člověka," apeluje ředitelka odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj Radka Burketová na novináře s odkazem na vysílání  České televize z pondělí 11. srpna 2014 a pořad Interview ČT24 moderovaný Zuzanou Tvarůžkovou.

Tvarůžková totiž v pořadu hovořila o Kateřině Dostálové, zatímco náměstkyně se jmenuje Klára Dostálová. Na první pohled neškodná záměna může napáchat víc škody, než se může zdát. Zatímco Kateřina Dostálová byla šéfkou úřadu Regionální rady Moravskoslezsko (o přerozdělování dotací v tomto regionu se zajímala policie), Klára Dostálová v regionu nikdy nepůsobila a se jmenovanou radou nemá vůbec nic společného. Přesto se teď může cítit poškozena.

Tisková mluvčí  MMR Radka Burketová vyjadřuje pochopení pro snahu novinářů zjistit co nejvíce informací o možné nástupkyni pravděpodobné české eurokomisařky Věry Jourové. Ale když už novináři informace hledají, měli by je hledat u lidí, kterých se to skutečně týká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…