Česko bude mít páté nejvyšší dotace v EU

01.05.2013 12:40

Před Českou republikou se na příštích sedm let opět rýsuje budoucnost štědrá na evropské dotace. Podle konečné verze evropského rozpočtu 2014-2020 získá v dotacích pátou nejvyšší částku ze všech evropských zemí.

Česko bude mít páté nejvyšší dotace v EU
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Deník Insider získal tato data z dosud neoficiální verze návrhu Evropské komise. Brusel je zatím nechce zveřejnit, dokud návrh dotací neprojedná Evropský parlament.

Definitivní verze evropského rozpočtu však ukazuje, že tuzemští vyjednavači koncem minulého roku uspěli. I když se přípěvek Bruselu na tuzemské investice snížil oproti období 2007-2013 o tři a půl miliardy eur, jde o částku, se kterou nemohou ani vzdáleně soutěžit vyspělé západní země. Horší bilanci má také většina států, které se staly členy EU po roce 2004.

Česká republika se ale dlouhodobě potýká s problémy při čerpání dotací. Například čerpání evropských peněz z programu ROP Severozápad kvůli chybám pozastavilo Ministerstvo financí loni. Letos v únoru pak Evropská komise odmítla s poukazem na dotační pochybení proplatit projekty z tohoto regionálního operačního programu za celkem 2,6 miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…