Chcete koupit dálniční známku? Pozor, tady vás klidně ošidí. O 1400 Kč

13.03.2024 18:30 | Monitoring

Ministerstvo dopravy varuje před množstvím e-shopů, které nabízejí ke koupi online dálniční známku za výrazně vyšší ceny. Roční dálniční známka letos zdražila o 800 korun na 2300 korun. Některé e-shopy ale známku nabízejí i za 3700 kč, tedy o 1400 Kč dráž. Seznam těchto e-shopů zveřejňuje ministr dopravy Martin Kupka (ODS) na sociální síti X.

Chcete koupit dálniční známku? Pozor, tady vás klidně ošidí. O 1400 Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Ministerstvo dopravy letos poprvé od roku 2012 měnilo ceny dálničních známek. Desetidenní známka zlevnila z 310 na 270 korun a měsíční z 440 na 430 korun. Nově se objevila také jednodenní známka za 200 korun.

Většina řidičů si ale pořizuje známky roční, podle údajů ministerstva se prodá kolem tří milionů ročních kuponů. A ty od března podražily o 800 korun, aktuálně tak roční dálniční známka stojí 2300 korun.  

Ministerstvo dopravy na sociální síti X aktuálně varuje před neoficiálními e-shopy, které online prodávají dálniční známky a účtují si mnohonásobně vyšší ceny. 

„Za roční elektronickou dálniční známku 3700 Kč? Pozor na další neoficiální e-shop, který si účtuje nesmyslné poplatky! Obchod vás může ošidit klidně o 1400 Kč na nákupu známky. Pro vysvětlení: Když postupně naklikáte všechny známky, šedý e-shop http://CZDALNICI.CZ vám je spočítá se všemi poplatky a prodá je najednou. E-shop jsme přidali do seznamu neoficiálních prodejních míst, které si účtují nesmyslné poplatky,“ informuje Ministerstvo dopravy ČR.

Už v únoru o množství podobných webů psal ministr dopravy Martin Kupka. „Pozor na neoficiální weby prodávající dálniční známky! Na internetu se objevují webové stránky, které nabízejí dálniční známky za vyšší cenu, než za kterou se prodávají v oficiálním prodeji. Chtěl bych proto všechny řidiče upozornit, aby neplatili zbytečně více, než musejí, a aby kupovali viněty pouze přes oficiální prodejní kanály,“ psal Kupka s tím, že jedinou oficiální stránkou je edalnice.cz a bez dalších poplatků lze dálniční známky pořídit i na pobočkách České pošty a na čerpacích stanicích EuroOil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…