Chci hlavně kvalitu a zlepšit Události, říká Dvořák o ČT

25.08.2011 18:02

Bývalý šéf TV Nova Petr Dvořák kandiduje na post generálního ředitele České televize a je považován za jednoho z favoritů. A také podle něj by se ČT měla změnit téměř ve všem. Svoje vize upřesnil v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Chci hlavně kvalitu a zlepšit Události, říká Dvořák o ČT
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Dvořák

„Šeď, neujasněnost ČT1 a ČT2, nedostatek koordinace, nevyužití toho, že ve vícekanálovém prostředí si mají programy navzájem pomáhat. Když se divákovi pořad na hlavním kanálu nelíbí, musím si ho udržet u jiného svého programu; to platí pro komerční i veřejnoprávní média. A nelíbí se mi trestuhodná rezignace na pád Událostí," jmenuje hlavní problémy pro server iDnes.cz Dvořák.


Je hloupost si myslet, že ředitel s politiky nemluví

Zpravodajské pořady podle něj divákům splývají a nenabízejí nic originálního. Politický tlak, který by s sebou mohl přinést, ale jednoznačně odmítá. „Jenom naivní novináři si myslí, že šéfové médií s politiky vůbec nemluví; jejich hlavním úkolem je, aby před vlivem politiků bránili své lidi," říká.

To nejtěžší, co na nového ředitele bude čekat, je nutnost jasně definovat roli ČT1. „Na "dvojce" může experimentovat, a co si ověří, předá na "jedničku"; podstatné je, aby se to diváci vůbec dozvěděli. Marketing není sprosté slovo, ČT nemá divákovi nadbíhat, ale má vědět, co je zač, poznat jeho zvyky, reakce, představy," myslí si Dvořák. Z programů by ale neubíral, naopak by přidal ještě jeden, zaměřený na děti a vzdělávání.

DLOUHODOBÉ SLEDUJEME téma: Česká televize

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…