Chomutovská exprimátorka Ivana Řápková vystoupila z ODS

21.01.2014 15:45

Bývalá poslankyně a exprimátorka Chomutova Ivana Řápková v pátek vystoupila z ODS. Své členství ukončila kvůli dlouhodobým neshodám uvnitř strany, napsal dnes Chomutovský deník.

Chomutovská exprimátorka Ivana Řápková vystoupila z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Řápková

"Mé názory jsou odlišné od názorů dalších lidí v ODS," řekla listu Řápková.

"Někteří v ODS pořád nepochopili, že nemá cenu neustále bojovat mezi sebou. A jestli to ta parta nepochopí, tak skončí celá strana," uvedla. ČTK Řápková potvrdila, že svým odchodem z ODS definitivně ukončila svoji politickou dráhu.

"Vždycky jsem podnikala, věnovala jsem se ekonomickému poradenství. A když jsem skončila ve sněmovně, pokračuji v tom dál," řekla ke svému současnému profesnímu uplatnění. Dodala, že veřejně činnou osobou přestala být po loňském rozpuštění Poslanecké sněmovny. "Tím, že jsem vystoupila z ODS, se pro mě v podstatě nic nemění," podotkla. O další politické kariéře teď neuvažuje.

Plzeňská aféra

Svůj postoj k ODS, jejíž členkou byla od roku 1997, Řápková naznačila už v září, když za stranu odmítla kandidovat do předčasných parlamentních voleb. Své rozhodnutí tehdy zdůvodnila tím, že necítí soudržnost uvnitř regionálního sdružení strany. V roce 1998 Řápková kandidovala ve volbách do místní samosprávy a byla zvolena členkou rady města Chomutova. V roce 2002 byla zvolena starostkou města. Od 1. července 2007, kdy se Chomutov stal statutárním městem, byla jeho primátorkou, a to do října roku 2010. Od května roku 2010 do srpna 2013 vykonávala mandát poslankyně Parlamentu České republiky za Ústecký kraj.

V době, kdy vyšla najevo aféra kolem nestandardního získávání titulů na plzeňské právnické fakultě, Řápkové hrozilo, že přijde o magisterský titul, který tu získala. Vedení právnické fakulty však v roce 2011 řízení s ní a dalšími absolventy zastavilo. Neprokázalo se totiž pochybení z jejich strany. Kvůli výrokům zpochybňujícím její studium podala Řápková na Západočeskou univerzitu žalobu, po personálních změnách ve vedení školy ji ale stáhla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…