Cikáni. Blbci. Simulanti. Doktor Macek otevřel věc, která se týká našeho národa

24.05.2018 12:30

Doktor Miroslav Macek usedl k počítači a sepsal další z řady glos. Tentokrát mířil ostrými slovními náboji na „hyperkorektní blbce“ a na ODS. Nahlédněte.

Cikáni. Blbci. Simulanti. Doktor Macek otevřel věc, která se týká našeho národa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek dál se zájmem sleduje dění kolem sebe. Zaujalo ho dění kolem brněnského festivalu Re:Publika, který oslavuje sté narozeniny naší republiky. Ani oslava sta let republiky ale není bez problémů. Jednomu z občanů se nelíbil citát ze Švejka od Jaroslava Haška. Mackovi se to zdá absurdní. Podobných situací by ale mohlo do budoucna přibývat, když jsme se „hyperkorektními blbci“ nechali vmanévrovat tam, kde jsme dnes.

Podavatel trestního oznámení má za to, že věta citovaná na festivalu z Haškova díla „Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande“, neboli Češi jsou banda simulantů, je pokusem o hanobení národa. Pokud podané trestní oznámení připadá někomu zvláštní, Macek mu sděluje, že se vlastně nemá čemu divit.  

„Není se ovšem co divit, když jsme se nechali vmanévrovat hyperkorektními blbci do současné situace. Z právního hlediska rozdíl mezi větou „Češi jsou banda simulantů“ nebo větou „Cikáni jsou banda zlodějů“ není…,“ podotkl glosátor.

Zaujala ho i zpráva, že se ODS chystá proklestit houštiny českého právního systému. Jistě chvályhodný nápad, jenže to má háček. ODS chce s rušením zákonů začít u těch, které byly přijaty ještě za první republiky, snad symbolicky, když slavíme ty sté narozeniny. Macek by ale raději viděl, kdyby se začalo nejaktuálnějšími legislativními nesmysly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…