Církevní restituce projdou. Vládu podpoří Šťovíček

29.05.2012 15:07

Věci veřejné sice nepodpoří vládu při hlasování o vyrovnání s církvemi, jeden jejich člen však ano. Hlas Milana Šťovíčka pravděpodobně dá restitucím šanci.

Církevní restituce projdou. Vládu podpoří Šťovíček
Foto: archiv poslance
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Milan Šťovíček

Šťovíček řekl serveru iDNES.cz, že řešit církevní restituce je podle něj nutné. Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová uvedla, že půsovodní souhlas se zákonem byl koaliční ústupek, který již není nutný.

Zákon má chyby

Koalice ODS, TOP 09 a platformy LIDEM, která se odtrhla od Věcí veřejných, má ve Sněmovně jen rovných 100 hlasů. Šťovíčkův hlas by byl klíčový stý první hlas, aby vládní koalice mohla přehlasovat veto Senátu s převahou levice a restituce prosadit bez větších problémů.

Šťovíček také v rozporu se svou stanou již dříve vyslovil současné vládě důvěru. Za zásadní chybu restitucí VV označují, že chystaný zákon o vyrovnání s církvemi nepočítá s tím, že by existoval jasný výčet majetku, který má být vydán.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …