Církevní restituce změníme, slibuje Dolejš

11.12.2012 15:51

Čtenář ParlamentníchListů.cz se ptá poslance KSČM na to, zda je zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi změnitelní. Například ve chvíli, kdy by příští volby vyhrály levicové strany.

Církevní restituce změníme, slibuje Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Dolejš možnost změny zákona nevyloučil, i když by samozřejmě podle něj bylo lepší, kdyby neexistoval vůbec. „Bylo by lépe kdyby zákon neplatil, ale stalo se. Nyní vycházejme ze stavu, který je,“ uvádí poslanec.

Rozhodně podle něj neplatí názor, že restituce jsou nevratné a opravdu budou trvat celá desetiletí, kdy má církvím stát zaplatit miliardy. „Nic na světě netrvá věčně - tedy ani zákony. Korekce jen musí být v souladu s principy ústavnosti a právního státu,“ tvrdí Dolejš.

Jedno takové řešení on sám našel. „Mezi ně nepochybně patří princip retroaktivity. Myslím že ale změna zvolené cesty k odluce církví je možná a  prakticky je také už zvažována,“ napsal čtenáři poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…