Co provádí Chládek s podřízenými se prý vědělo. Jen se to na něj báli vytáhnout

30.05.2015 8:23

O tom, že končící ministr školství šikanuje podřízené, se prý mluvilo již dlouho. Potvrzují to členové vlády, a to i z ČSSD, ale šlo o nepotvrzené informace. Sobotní Lidové noviny navíc konstatují, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Chládka potřeboval, i proto ho tak dlouho držel na postu ministra. Důvodů ale mohlo být víc.

Co provádí Chládek s podřízenými se prý vědělo. Jen se to na něj báli vytáhnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

„Chládek měl mocné zastánce ze středních Čech, jednoho z nejsilnějších regionů, který vede ministrův spojenec, poslanec Richard Dolejš, a který generuje potřebné hlasy. Bez nich by si Sobotka například nedokázal prosadit na post prvního místopředsedy Milana Chovance, ale ani další členy nejužšího vedení. A také chyběly důkazy,“ píše deník.

V ČSSD se prý o možné Chládkově šikaně zaměstnanců mluvilo a politici nejsilnější strany věděli, že novináři v této kauze sbírají informace, ale čekalo se, který deník přinese informace jako první. A jakými důkazy bude nařčení podloženo. Teď se tedy premiér Sobotka rozhodl konat, a tím také vše uzavřít. Nyní už se prý nesoustředí na pana Chládka, ale na hledání jeho nástupce nebo nástupkyně.

Deník v této souvislosti připomíná, že si Chládek připravoval i „únikové cestičky“, když před časem prohlašoval, že nemůže spojovat svou další budoucnost s resortem, pokud nedostane přidáno tři až pět miliard od ministra financí Andreje Babiše (ANO). Na páteční tiskové konferenci Chládek také prohlásil, že se ho deník vlastněný Babišem pokouší zdiskreditovat, což považuje za nepřijatelné. Respektuje ale vůli premiéra.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…