Senátor Láska o Chládkovi a Babišovi. Novináři by měli zpozornět

29.05.2015 19:45

Senátor Václav Láska se na sociální síti Facebook vyjádřil k odvolání ministra školství Marcela Chládka za ČSSD. Známý bojovník proti korupci Láska Chládkův konec přivítal, ale zároveň poslal vážné varování novinářům MF Dnes a Lidových novin, a to kvůli jejich majiteli Andreji Babišovi. Jak oni, tak čtenáři by si měli uvědomit, že to, co dnes v Česku máme, je hrozný nesmysl.

Senátor Láska o Chládkovi a Babišovi. Novináři by měli zpozornět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) se na páteční tiskové konferenci bránil, že se stal obětí mediálního útoku z dílny Andreje Babiše, k němuž došlo kvůli velkým sporům o navýšení rozpočtu pro školství, kterému se měl Babiš jako šéf státní kasy vzpírat.

Senátor Láska Chládkova slova považuje za očekávatelná a přirozená, jen jim tentokrát nevěří. O tom, že se Chládek nechová právě vzorně ke svým podřízeným – ba spíše naopak –, se mluvilo už dlouho. Je proto dobře, že o tom deník informoval.

Na druhé straně je jasné, že novináři z deníků, které vlastní Andrej Babiš (ANO), se nikdy nevyhnou podezření, že pracují v jeho zájmu, pokud budou psát články o politice. Dokud bude tyto noviny vlastnit politik, nemají v nich obsažené články o politice v zásadě smysl. Ti, kteří je budou psát, mohou ztratit na vážnosti.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

„A veřejnost snad pochopí, že to, aby politik vlastnil hlavní deníky, které nezřídka formují názory veřejnosti a ovlivňují politiku samu, je neuvěřitelný nesmysl a neuvěřitelná deformace demokracie,“ konstatuje senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…