Covid: Německo zvažuje lockdown. Merkelová zatím proti

21.10.2020 12:02

Nejviditelnější německý expert na boj s koronavirem, virolog Christian Drosten, prý uvažuje o uzavření Německa do celoplošné karantény. Uvažuje o lockdownu. Německá kancléřka Angela Merkelová je zatím proti.

Covid: Německo zvažuje lockdown. Merkelová zatím proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velvyslanectví Německé spolkové republiky v Praze

Německý virolog Christian Drosten, který řídí opatření přijímaná v boji s koronavirem, prý uvažuje o krátkodobém uzavření Německa do karantény. V Německu je sice situace lepší než v Česku, ale i tam se situace zhoršuje a Drosten nechce ponechat nic náhodě.

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí

O plánu německého experta informoval české čtenáře Zdravotnický deník.cz, který zprávu převzal od serveru německého listu Handelsblatt.

Německá kancléřka Angela Merkelová se ale snaží kompletnímu lockdownu vyhnout. „Nemůžeme si to dovolit také z ekonomických důvodů,“ uvedla.

Expert německé sociální demokracie pro oblast zdravotnictví Karl Lauterbach se však s Drostenem shoduje, že by lockdown Německu pomohl. Drosten na sociální síti Twitter napsal, že by lockdown bylo možné vyhlásit během podzimních či vánočních prázdnin, protože karanténa vyhlášená v těchto obdobích by neměla tak velký dopad na německou ekonomiku.

Drosten se odvolává na britskou studii, která ukazuje, že krátkodobý lockdown stanovený kupříkladu na dva týdny, pomůže zastavit exponenciální růst epidemie a jeho ekonomické dopady jsou menší, než kdyby se ponechal epidemii volný průchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…