Cože? Halík, Schwarzenberg, migranti... A ty reakce? Z „pražské kavárny“ zazněl nářek

02.08.2018 10:22

Marketingový expert Jakub Horák se na svém webu vyjádřil k diskuzím ohledně Karla Schwarzenberga (TOP 09) a kněze Tomáše Halíka. „Oba se někde zmínili o migrantech,“ píše Horák, co se dočetl na – dle jeho slov – alternativních webech, kde se na oba muže velmi nadává.

Cože? Halík, Schwarzenberg, migranti... A ty reakce? Z „pražské kavárny“ zazněl nářek
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

„Je to neuvěřitelná situace – už úplně všechny politický strany jsou proti přijetí jakýchkoli cizinců, ale lidi mají pořád pocit, že jsou se svým názorem v protestní menšině a že je ohrožuje nějaká většina vítačů. To by mě zajímalo, co by se mělo stát, aby si to přestali myslet – měl by třeba zprávy na ČT moderovat někdo v kápi Ku Klux Klanu?“ ptá se Horák, který se v minulosti podílel na kampani pro Piráty a nyní dělá kampaň pro TOP 09.

Anketa

Je slušné doufat, že Miloš Zeman brzy umře?

hlasovalo: 17577 lidí

„A mimochodem od Schwarzenberga to byla úplně zbytečná provokace – ti migranti, k jejichž přijetí nás italský premiér vyzval, zase nebyli žádní uprchlíci před válkou, ale skupina lidí naložená na loď někde u libyjských břehů,“ dodal.

„Vážně by mě teda zajímalo, kolik lidí utíkajících v osmdesátkách z Československa by dneska splnilo zdejší kritéria pro ‚uprchlíka‘ a kolik by jich spadlo do kategorie ‚ekonomickej migrant‘,“ poznamenal následně komentátor Petr Honzejk.

„Schwarzenbergovi s Kalouskem je to už úplně jedno. Jenom mydlí schody svému Pospíšilovi, co jim ‚ukrad‘ TOPku,“ zmínil europoslanec za ODS Jan Zahradil.

Celý příspěvek Jakuba Horáka:

Projel jsem si alternativní weby a všude se nadává na knížete a Halíka - oba se někde zmínili o migrantech. Je to neuvěřitelná situace - už úplně všechny politický strany jsou proti přijetí jakýchkoli cizinců, ale lidi mají pořád pocit, že jsou se svým názorem v protestní menšině a že je ohrožuje nějaká většina vítačů. To by měl zajímalo, co by se mělo stát aby si to přestali myslet - měl by třeba zprávy na ČT moderovat někdo v kápi Ku Klux Klanu?

A mimochodem od Schwarzenberga to byla úplně zbytečná provokace - ti migranti, k jejichž přijetí nás italský premiér vyzval, zase nebyli žádní uprchlíci před válkou, ale skupina lidí naložená na loď někde u libyjských břehů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…