Čtveřice afrických migrantů odešla od soudu „s pláčem“. Za znásilnění si posedí

01.08.2018 19:59

Okresní soud v německém Dessau vynesl rozsudek nad čtveřicí migrantů z Eritreje, kteří čelili obžalobě ze znásilnění postarší ženy. Vzhledem k mimořádné krutosti spáchaného činu odešli od soudu s poměrně vysokými tresty.

Čtveřice afrických migrantů odešla od soudu „s pláčem“. Za znásilnění si posedí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

K incidentu došlo loni v srpnu, kdy čtveřice afrických mladíků ve věku mezi osmnácti až dvaadvaceti lety popíjela piva v opuštěné budově zdejší školy. Jejich pozdější oběť, šestapadesátiletá žena, v okolí právě sbírala prázdné láhve, aby je mohla vrátit do obchodu a přivydělat si peníze. Afričtí migranti jí slíbili, že až pivo dopijí, může si přijít pro prázdné láhve. Žena tak také učinila, ale svého rozhodnutí bude litovat do konce života.

Alkoholem posilnění migranti totiž ženu nalákali do krytého dvora a tam ji místo předání prázdných lahví pod pohrůžkou zabitím společně znásilnili. Jak jejich oběť později vypověděla na policii, drželi ji u krku rozbitou láhev od piva a celou dobu znásilnění ji také fyzicky týrali. Žena utrpěla po celém těle vážná zranění a z krutého sexuálního zneužití se ani po roce od události zcela nevzpamatovala. Jak po fyzické, tak po psychické stránce.

Soud vedle mimořádné hrubosti vyčetl eritrejským mladíkům to, že zneužili důvěřivosti ženy. Krátce po spáchání trestného činu byla čtveřice zatčena. Zpočátku všichni společně zapírali, ale pod tíhou důkazů se nakonec tři z nich k činu doznali. Při posledním soudním přelíčení se také své oběti za způsobené krutosti omluvili. Poslední ze čtveřice i nadále odmítá, že by se skupinového znásilnění osobně účastnil.

Dva z obžalovaných, kteří jsou považováni za mladistvé, byli nakonec odsouzeni k šestiletému odnětí svobody a další dva, jejich starší souputníci, na sedm a osm let. Také v tomto případě se objevily pochybnosti, jestli jsou dva ze čtyř pachatelů skutečně mladiství, a vztahuje se tak na ně nižší sazba. Nicméně soudu se nepodařilo dokázat, že o svém věku lhali, a musel jim udělit výši trestu, která odpovídá mladistvým delikventům.

Některá ze soudních přelíčení byla s ohledem na špatný psychický stav oběti uzavřena před veřejností. Státní žalobce původně požadoval pro africké násilníky až devět let odnětí svobody. Výše trestů byla nakonec nižší a soud nyní čeká, jak se k nim obě strany postaví. Advokát násilníků původně požadoval tři až pět let. Rozsudek je tak prozatím nepravomocný.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…