Další obvinění v kauze Romana Janouška

01.04.2016 16:35

V kauze nehody lobbisty Romana Janouška padlo další obvinění. Tentokrát však na soudního znalce, který podle policie „schválně předložil hrubě zkreslený posudek“, a hrozí mu za to tak zákaz činnosti a až tříletý trest odnětí svobody. Informuje Echo24.cz.

Další obvinění v kauze Romana Janouška
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný dnes uvedl, že v kauze Romana Janouška padlo další obvinění. Týká se soudního znalce, který údajně schválně předložil zkreslený posudek.

Lobbista Janoušek byl odsouzen ke čtyř a půlletému trestu za sražení ženy autem, přičemž mu byl však přerušen výkon trestu ze zdravotních důvodů.

„Ve věci jde o důvodné podezření z úmyslného vypracování hrubě zkresleného znaleckého posudku,“ sdělil Šťastný, aniž však zmínil jméno obviněného znalce. Další informace odmítl uvést.

Celý text zde.

„Opilý Janoušek naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Muž proti ní nejdříve dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel,“ píše Echo24. Následně ženě, která strávila měsíc a půl v nemocnici, zaplatil odškodné ve výši 900 000 korun.

Janoušek tvrdil, že ženu neviděl a pravděpodobně ji „zachytil jen zpětným zrcátkem“. To však vyvrátily odposlechy jeho telefonu i revizní znalecký posudek.

„V posudku obhajoby prý bylo několik variant, přičemž ani jedna nebyla technicky přijatelná.“ Podle soudu nebyly posudky korektní, a tím byly nepotvrditelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…