Další teroristický masakr: Deset mrtvých, dvacet zraněných

24.07.2016 13:05

V Iráku došlo k dalšímu bombovému útoku, tentokrát na policejní stanoviště v Bagdádu. Zemřelo osm civilistů, dva policisté a dalších dvacet lidí bylo zraněno. Informace přinesla ČTK.

Další teroristický masakr: Deset mrtvých, dvacet zraněných
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na střelnici

Irák obchází hrůza. Jen od počátku měsíce zemřelo v zemi na 300 lidí. K zatím poslednímu útoku se nikdo nepřihlásil, ale v minulosti se k celé řadě hrůzných činů v oblasti přihlásil tzv. Islámský stát. Jeho teroristé prohrávají konvenční válku a snaží se upoutat pozornost světa šířením teroru.

Sebevražedný atentátník při útoku na policejní stanoviště v Bagdádu zabil deset lidí a dalších 20 zranil. Oznámily to dnes policejní a zdravotnické zdroje. V Iráku již od začátku července zemřelo při útocích teroristů přes 300 lidí. Dnes bombu odpálil pěší útočník u vjezdu do šíity obývané čtvrti Kázimíja. Mezi oběťmi je osm civilistů a dva policisté.

Národní ozbrojené síly se v tuto chvíli chystají na druhé největší město v zemi – Mosul, které islamisté ovládají zhruba od poloviny roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…