Daniel Herman: S tou špínou nemám nic společného. Pobuřuje mě, že mě s něčím tak odporným spojují

24.01.2017 9:35

Na otázky čtenářů, které se objevily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz, odpovídal v poslední době ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Daniel Herman: S tou špínou nemám nic společného. Pobuřuje mě, že mě s něčím tak odporným spojují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Čtenář, který se podepsal jen jako „letnimedved“, poukázal na informace, které se objevily v médiích. „Pracovník Ministerstva kultury se podřekl, že o aféře Brady věděl dva týdny před tím, než vypukla.

Mladík se před svými kamarády prezentoval jako člověk s přímým přístupem k ministru Hermanovi (KDU-ČSL) a tak se také – podle svých slov – dostal k nabídce získat kompromitující video na Forejta,“ zopakoval čtenář informace médií a k tomu připsal: „Všichni lžou, jen vy pane ministře říkáte pravdu???“

„S touto špínou nemám vůbec nic společného a pobuřuje mě, že se někdo snaží mě s něčím tak odporným, jako je šmírování lidí, spojovat,“ reagoval Herman.

Jiný čtenář poukázal na to, že se často mluví o bezpečnostní prověrce některých úředníků, kteří jsou třeba podřízeni ministrovi. „Musí mít i ministr bezpečnostní prověrku na nějaký stupeň, nebo nemusí?“ zajímalo čtenáře. „Člen vlády má přístup k informacím tohoto typu z titulu funkce. Prověrku mít nemusí,“ odpověděl Herman.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…