David Černý: Zamrdaná kupa sraček na Hradě. Zeman má řiť místo úst. Hovnožrouti. Nikde moc neříkám, že jsem Čech. Gazdík je dobrý

16.08.2017 10:26

Umělec David Černý se v rozhovoru pro Seznam Zprávy rozhovořil i o politické scéně. Jeho negativní vztah k prezidentu Miloši Zemanovi je znám již dlouho, nyní jen svůj názor zopakoval.

David Černý: Zamrdaná kupa sraček na Hradě. Zeman má řiť místo úst. Hovnožrouti. Nikde moc neříkám, že jsem Čech. Gazdík je dobrý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Umělec David Černý

Prezident Miloš Zeman je pro Černého daleko větším zlem než předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „To je zlo, které se asi dá srovnávat se zlem, které se jmenuje Klaus,“ zmínil Černý na adresu Zemana.

Ze dvou set zákonodárců, jež jinak nazývá „hovnožrouty“, je umělec ochoten se bavit jen se dvěma – s čestným předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a s předsedou STAN Petrem Gazdíkem.

Anketa

Půjde Babiš do kriminálu?

11%
89%
hlasovalo: 3736 lidí

Podle Černého se kvůli prezidentu Zemanovi, jehož v minulosti nazval mimo jiné „kreaturou s řitním otvorem místo úst“, ocitla naše země v pekle. Komu se to ale nelíbí, nezbývá mu, než se odstěhovat. „To, co Zeman během svého prezidentského období udělal, je to, že společnost absolutně rozdělil na dva skoro nenávistné tábory. Před volbami sděloval, že je bude spojovat, a udělal absolutně pravý opak. A to, co udělal z našeho renomé... I když my jsme nikdy extrémně velké renomé neměli, zejména po Klausovi jsme neměli žádné velké renomé. A Zemanovi se podařilo dostat image tohoto státního útvaru zvaného Česká republika ještě do daleko hlubšího pekla,“ dodal s tím, že se rozhodně nechlubí tím, že je Čech.

Původní text ZDE.

V souvislosti s Babišem pak hovořil také o svém klikujícím autobuse. „Já jsem se včera dočetl, že ho ode mě koupil. Andrej Babiš ode mě nikdy nic nekoupil a já jsem od něj žádné peníze za žádné umělecké dílo nedostal,“ zmínil Černý. Podle jeho slov Babiš pouze zaplatil za výrobu firmě, jež autobus vyráběla. 

„A my spolu nemáme na ten autobus žádnou smlouvu, takže kdyby Babiš ode mě něco koupil, tak by ho vlastnil jako umělecké dílo. A on ho nevlastní jako umělecké dílo. On ho vlastní jako fyzický substrakt, ale protože na něj nemá autorská práva, tak to funguje tak, že když mu řeknu, že ho musí schovat, tak ho bude muset schovat. To je pravda,“ zmínil jasně Černý.

V minulosti se Černý vyjádřil k Zemanovi i k politikům ještě ostřeji. „Zamrdaná zkurvená kupa hoven a sraček na Hradě, vytlemený prasečí držky, ať už konečně chcípnou v ošklivejch a táhlejch bolestech. Zmrdi smradlavý, zkurvysyni vyjebaný, tupý debilové. I s tou bandou kreténů čuráckejch, co to navrhujou. Do nejhlubší prdele s váma, vy hovnožrouti,“ vyjádřil se velmi zostra v listopadu loňského roku David Černý. Svými slovy se tak vysmál návrhu novely o trestném činu hanobení prezidenta republiky. 

Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…