Děláš bordel, tak jdi do prdele! Předseda parlamentní strany dostal nápad

25.08.2016 9:11

Velmi ostře se vyjádřil na adresu nepřizpůsobivých lídr slovenského hnutí Sme rodina Boris Kollár. Kollárovci navíc v Národní radě SR předložili zákon o ochraně před nepřizpůsobivou osobou, který zavádí její definici, a dokonce počítá s možností nepřizpůsobivé vystěhovat. Píší to ParlamentnéListy.sk.

Děláš bordel, tak jdi do prdele! Předseda parlamentní strany dostal nápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Zákon z dílny kollárovců považuje za nepřizpůsobivého toho občana, který je práceschopný, ale dlouhodobě nepracuje, nemá jiný zdroj příjmů kromě sociálních dávek, nepodniká, nepřipravuje se na budoucí povolání, přičemž z veřejných zdrojů přijal víc finančních prostředků ve formě sociálních dávek, než do nich přispěl ve formě odvodů a daní. Zároveň je to také osoba, která v období posledních pěti let opakovaně spáchá trestný čin ublížení na zdraví, loupeže, krádeže, neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru nebo trestný čin poškozování cizí věci vůči jiné osobě nebo jejímu majetku. 

Kollárovci tak ve svém návrhu dokonce počítají s tím, že by obec mohla požádat policii o vykázání nepřizpůsobivé osoby z místa, kde se dlouhodobě zdržuje a její chování ohrožuje a znepříjemňuje život spoluobčanům.

Původní text ZDE.

I přestože je daný návrh velmi kontroverzní, Boris Kollár očekává podporu od každé politické strany v Národní radě. To samozřejmě řekl s úsměvem. „Takovýto zákon určitě neprojde přes naše mezinárodní závazky v oblasti lidských práv,“ řekl k návrhu analytik, pedagog a historik Eduard Chmelár. Politický analytik Ján Baránek dodal, že by v zákoně musela být dořešena ochrana soukromého vlastnictví. Zmínil například otázku zabezpečení náhradního ubytování. S tím však Kollár nesouhlasí.

„Proč by mu mělo být něco zabezpečováno? Nic nebude mít zabezpečené. Vystěhujete ho 100, 200 metrů a bude to muset strpět. A když to nestrpí, půjde do basy,“ zmínil Kollár. „Představte si, že máte rodinu, ve které je násilník. I když je vlastníkem bytu, soud mu přikáže nepřibližovat se na 100 metrů. Dává mu někdo náhradní ubytování za to, že je debil? Ten samý systém by měl platit i pro tyto lidi. Když se neumíš přizpůsobit, děláš bordel, tak jdi do prdele! Zaplať si hotel, nebo žij pod mostem,“ řekl poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…