Desítky závislých dětí... Šlachta zděšen rozhodnutím. Vytáhl svou zkušenost

13.07.2023 11:46

MONITORING Vláda rozhodla, že látky jako kratom či HHC se neocitnou na seznamu zakázaných látek. Zatímco Piráti slaví, bývalý policista a dnes předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta se zlobí.

Desítky závislých dětí... Šlachta zděšen rozhodnutím. Vytáhl svou zkušenost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Droga kratom

Piráti jsou spokojení a nadšeně hlásají do světa, že kratom či kanabinol HHC nebudou na seznamu zakázaných látek, což požadoval ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Již dávno se ukázalo, že tupá prohibice není řešením. O tom se nám podařilo přesvědčit i naše koaliční partnery na dnešním jednání vlády. Kratom ani HHC tak nebudou zařazeny mezi zakázané látky. Místo toho bude kladen důraz na větší ochranu dětí i dospělých uživatelů,“ napsali Piráti na Twitteru.

Piráti se radují

Předseda Přísahy Robert Šlachta se kvůli tomu pořádně rozzlobil.

„Třináct let jsem pracoval na protidrogovém, takže přesně vím, co drogy s lidmi dělají a hlavně jak jsou nebezpečné u dětí. Absolutně proto nedokážu pochopit, že vláda dneska NEzařadila kratom ani kanabinol HHC mezi zakázané látky. Pokud nevíte, co kratom je, zeptejte se svých dětí. Ty to jistě budou znát. Jde o zelený prášek, který má povzbuzující účinky, zmenšuje bolest a taky utlumuje. Kvůli díře v zákoně, se momentálně prodává jako ,sběratelský předmět' dětem a mladistvým. Bez jakékoliv kontroly, bez jakéhokoliv dohledu. Výsledkem jsou už desítky dětí, které jsou na kratomu závislé a kterým trvá někdy i měsíce, než se z toho dostanou. Samozřejmé za předpokladu, že se z toho vůbec dostanou a nepřejdou rovnou k něčemu silnějšímu. Za Přísahu jasně říkám, že jsme proti dnešnímu rozhodnutí vlády. Kratom a taky kanabinol HHC mají jednoznačně být na seznamu zakázaných látek,“ rozepsal se Šlachta.

Piráti se radují

Skutečností však je, že o některých pozitivních účincích kratomu informovala i Světová zdravotnická organizace a své zastánce má tato látka i v Česku.

Osobně ho využívám při náročné mentální práci nebo namísto léků proti bolesti. S tím se i liší dávkování. Pro stimulaci jeden až dva gramy. Při bolestech zhruba tři až čtyři gramy. Nicméně, když se primárně zdržuji na Slovensku, tak ho neužívám a nechávám si všechno v bytě v Brně. Vůbec mi to ale nechybí. Jen mě mrzí, že si nemohu dopřát tuhle alternativu volně dostupné látky, když jsem doma na Slovensku,“ řekl Slavomír Zich, zmocněnec pro Etický kodex Česko-slovenské asociace pro kratom (ČSAK).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Piráti jsou hnus a Bartoš jejich ataman!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesaruman , 13.07.2023 13:11:53
Jakým právem si Piráti dovolují ničit životy dětí,které nepřivedli na svět a nevychovali?!Pokud v tom vidí smysl života,své vlastní děti si mohou držet zdrogované jak uznají za vhodné,ale nemají žádné právo rozhodovat o dětech jiných!Jsou neuvěřitelná pakáž,která si díky parlamentu a podpoře naprosto bezcharakterních,pokřivených poslanců buduje pouze budoucí klientelu.Oni budou bohatnout na zničených životech a smrti,zoufalí rodiče se budou pouze bezmocně dívat na systematickou likvidaci svých potomků!Piráti jsou hajzlové bez hanby,studu a zodpovědnosti!!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

20:13 Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

Europoslanci v půlce března podpořili Evropský akt o svobodě médií (EMFA) coby pravidla, která má za…