Detektiv Šlachta litoval kolegu: Kdo by to čekal, že skončí takhle

22.04.2013 20:10

Šéf protikorupční policie Tomáš Martinec v pondělí rezignoval. Například Robert Šlachta, který je v čele protiteroristického útvaru, ale o tomto kroku vůbec dopředu nevěděl. Všechny to prý překvapilo.

Detektiv Šlachta litoval kolegu: Kdo by to čekal, že skončí takhle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

„Bylo to hodně velké překvapení, protože to nikdo z nás netušil,“ uvedl v Impulsech Václava Moravce Robert Šlachta. „Nikdo nečekal, že to skončí takovým způsobem,“ dodal. Hovořil tak o sporu mezi vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou a šéfem protikorupční policie Tomášem Martincem. Bradáčová si totiž stěžovala, že Martincův útvar pracuje nejasně s informacemi, které získává při řešení závažných korupčních činů. Další rozměr jejich sporu byl osobní. V uniklém rozhovoru se Bradáčová svěřila, že Martinec na ni možná vytváří kompromitující materiály.

Šlachta v pořadu hovořil i o teroristickém útoku v Bostonu. Češi totiž museli s Američany okamžitě spolupracovat – například jestli se útok nemůže nějak týkat České republiky. Nebyl to ale prý pro útvar velký problém, funguje 24 hodin denně.

Někdy je přitom Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vytýkáno, že jedná příliš ukvapeně. „Boj s terorismem je celosvětová záležitost,“ vysvětloval Šlachta. Česká republika ho nemůže jen tak ignorovat.

„Pokud máme informace od zpravodajských služeb, tak přece musíme reagovat,“ dodal. V anketě rádia přitom lidé vesměs také říkali, že ačkoliv je Česko malá země, teroristických útoků se bojí. „Nikdy jsem s našimi lidmi nedělal, že bych někde nafukoval hlavu,“ odmítl i Šlachta údajné přehánění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …